Resepi: February 15, 2020 at 08:41AM
Pengat Kededek
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
1 biji keledek oren
1 biji keledek unggu
1 biji keledek putih
1/2 biji keladi Thai
2 ulas nangka, carikkan
Kuah
2 cawan air
1 kotak santan (200 ml)
1/2 sudu teh garam
1/2 cawan gula pasir
2 helai daun pandan
1 sudu besar tepung ubikayu, bancuh sedikit air
Cara-cara :
Keladi dan Keledek di potong dadu dan celur berasingan. Toskan.
Satukan santan, air, garam, daun pandan dan gula.
Apabila mendidih, masukkan bancuhan tepung ubi.
Masukkan nangka, keladi dan keledek.
Masak hingga mendidih sebentar dan angkat.
Pengat Kededek (Keladi Keledek)
Klik pautan ini untuk baca sepenuhnya
No comments:
Post a Comment