Pages

Resepi: Telur Berawan

Resepi: April 23, 2020 at 01:02PM


Telur Berawan
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
2 putih telur
2 kuning telur
1/4 sudu teh garam halus
1/4 sudu teh serbuk lada putih
1/4 sudu teh daun parsley kering

Topping (Sesuai selera)
Keju parut, beef pastrami, daun bawang

Cara-cara :
  1. Alas dulang pembakar dengan kertas baking.
  2. Putar putih telur dengan mixer kelajuan tinggi hingga kental dan bertanduk.
  3. Sudukan putih telur ke atas loyang.
  4. Buat lubang di tengahnya menggunakan belakang sudu.
  5. Tabur secubit garam dan lada putih.
  6. Oven pada suhu 200C selama 3-5 minit.
  7. Keluarkan dan masukkan kuning telur di tengah.
  8. Tabur daun parsley jika suka.
  9. Oven lagi selama 2 minit.
  10. Boleh di makan begitu saja atau bersama topping, salad dan roti.
Telur Berawan, roti bakar, sayuran dan kacang panggang.
Telur Berawan, roti bakar, sayuran dan beef pastrami.
Telur Berawan, avocado, tomato cherry dan roti baguette.

Telur Berawan


Klik pautan ini untuk baca sepenuhnya



No comments:

Post a Comment

Artikel Popular