Pages

Resepi: Puding Coklat Santan

Resepi: April 11, 2020 at 01:35PM


Puding Coklat Santan
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-Bahan
250 ml santan Ayam Brand Light
250 ml air
100 gm susu pekat manis (4 sudu besar)
50 gm gula perang (3 sudu besar)
8 gm serbuk agar-agar (3 sudu teh)
25 gm serbuk coklat (1 sudu besar)
50 gm coklat coin atau coklat masakan gelap

Penyediaan :
  1. Satukan air, gula dan serbuk agar-agar, masak hingga mendidih.
  2. Masukkan santan dan susu pekat, kacau rata.
  3. Biar mendidih seketika, masukkan coklat coin.
  4. Tutup api, kacau hingga coklat larut. 
  5. Tuang ke dalam gelas atau acuan.
  6. Simpan dalam peti sejuk hingga beku.
  7. Hidang dengan potongan buah-buahan.
Puding Coklat Santan


Klik pautan ini untuk baca sepenuhnya



No comments:

Post a Comment

Artikel Popular